Направа на подова замазка

Направата на подова замазка е много специфична ремонтна дейност

Подовете често не са достатъчно равни и изискват експертно нанасяне на подова замазка. Възможно е, в едно помещение да има голям наклон, несъвършенства и дори дупки. За всичко това помага именно подовата замазка. Благодарение на нея, след това лесно се нанася желаната подова настилка. Ако обаче замазката не се положи правилно, следващите дейности ще бъдат затруднени.

Какви видове подова замазка съществуват?

Основните видове са два - обикновена подова замазка и саморазливна. И двата имат своите недостатъци и преимущества. Обикновената подова замазка, на пример е по-изгодна като цена. С нея се работи лесно и старите майстори я предпочитат. Тя се използва за запълване на дълбоки отвори и големи неравности. При нея е специфично това, че предварително майсторът трябва да знае къде и колко е неравен пода. Чак след като е наясно с особеностите на помещението, може да пристъпи към разнасянето ѝ. Обикновената подова замазка се състои от вода, цимент и пясък.

Саморазливната подова замазка може да я срещнете и под името самонивелираща се. И двете имена означават едно и също, а именно подова замазка, която се самоизравнява. Така необходимостта от внимателно преценяване и нанасяне отпада. Саморазливната подова замазка обаче не може да изравни подове, които имат по-голяма разлика от 6-8 мм. и това е особеност, която трябва да имате предвид, ако ще се занимавате сами с тази ремонтна дейност

Нашият съвет е да се доверите на специалисти, които да се погрижат за качествената изработка на вашия под, защото в противен случай при нанасянето на теракот, фаянс или някакъв вид керамика може да се появят проблеми. Специалистите знаят как да подходят спрямо нивелацията на помещението. Разполагат с нужното оборудване и опит, за да може подовата замазка да стане перфектна и да не затруднява, а да улеснява последващите ремонтни дейности. Изобщо, при нанасянето на подова замазка има определени специфики, които само опитните майстори могат да приложат, за да бъде резултатът безкомпромисен.

Поискайте оферта
    homeenvelopephone-handsetcross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram