Дървена облицовка, ламперия

ДЪРВЕНИТЕ ОБЛИЦОВКИ ВИНАГИ СА БИЛИ КЛАСИКА

Дървото носи уют и често е предпочитан материал. Дървените плоскости, които се използват при интериорния и екстериорния дизайн притежават голяма плътност и запазват топлината. Хората използват дървена ламперия от години, за да придадат усещане за близост до природата.

Освен това, малко известен факт е, че дървената облицовка има и звукоизолационни свойства. Като добавим и това, че лесно се съчетава с различните стилове, дървените плоскости стават доста добър избор.

Визуално, дървената ламперия може да предаде на вашите стени усещането за гладкост. Недостатък при нея е, че се поддържа малко по-трудно. Като за начало, за да се запази в добро състояние, една дървена ламперия е необходимо да бъде лакирана. Нужно е и ламперията да бъде висококачествена, което съответно вдига цената на този тип облицовка. За да се закачат дървените плоскости се използва така наречената скара от дървени летви, които са на 30 см. една от друга.

Макар и да не изглежда сложно, дървената облицовка си има собствените особености при монтиране и нашия съвет е да се доверите на специалисти. От какви видове дървесина може да бъде изработена една ламперия:

  • От дъб;
  • От кедър;
  • От бор;
  • От смърч;
  • От трепетлика;
  • От лиственица.

За мокри помещения най-често се използва лиственица, а за сауни - трепетлика. Ако пък искате да облицовате помещение като спалня или библиотека, то тогава най-добрият вариант е да заложите на бор.

Поискайте оферта
    homeenvelopephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram