Направа на мазилка и шпакловка

Построяването на сграда минава през зидария, мазилка и шпакловка

Всеки обект има различни специфики, но тези 4 етапа са основните. След добрата замазка се полагат подовите настилки и различните видове изолация. По стените пък се слага мазилка и от вътрешната и от външната страна.

Видовете мазилки са:

  • Декоративни;
  • Варо-циментови;
  • Гипсови.

Всеки вид си има най-подходящото приложение. Например, варо-циментовата мазилка се използва при замазки, които са неравни. След нея може да се направи гипсова шпакловка, а в някои случаи и тераколена. Същите шпакловки се правят и над гипсова мазилка. Декоративната мазилка се постига с разнообразни техники за нанасяне. Нашият екип е специализиран в предлагането на направата на декоративна мазилка, благодарение на професионализма и опита, натрупан през годините.

Шпакловката се нанася последна, като тя се приема за финиш, който ще осигури максимална гладкост. Шпакловката също може да бъде най-разнообразна - шпакловка с теракол, с гипсово лепило, фина шпакловка и др. Някои видове са по-подходящи за интериорно приложение, докато други, като шпакловката с теракол, е най-добре да се използват за външно. Тя може да се положи върху топлоизолация или директно върху цимент. Ако трябва да шпакловате мокро помещение, отново тази с теракол е най-подходяща. Фината шпакловка и гипсовата са по-деликатни и се слагат вътре. Те осигуряват прецизен завършек преди боята или тапетите.

За да могат стените да изглеждат добре и да не се допускат компромисни решения, преди започването на каквито и да е ремонтни дейности, е необходимо стените да се огледат внимателно и да се прецени кой е най-добрият вариант за подход. Нашите професионалисти могат точно да определят как стените ще изглеждат най-добре според вида на помещенията и тяхната функционалност.

Поискайте оферта
    homeenvelopephone-handsetcross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram